Υλικά για 2 άτομα
- 1 μικρή πατάτα
- 3 μέτρια καρότα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο κύμινο
- 4 κόκκους μπαχάρι
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα λαχανικά ψιλοκομμένα.
- Τα ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε 1 λίτρο νερό. Βράζουμε τα λαχανικά μαζί με αλάτι, πιπέρι, κύμινο και μπαχάρι.
- Μετά από περίπου 15 λεπτά αποσύρουμε τη σούπας από τη φωτιά, αφαιρούμε το μπαχάρι και πολτοποιούμε τα υλικά να γίνουν βελουτέ.
- Ξαναβάζουμε στη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά για άλλα 2 λεπτά προσέχοντας απλά να ζεσταθεί και όχι να βράσει.
- Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δημοσίευση σχολίου